Dat de ROSC waterpolo een drukke periode achter de rug heeft was al duidelijk met enkele mooie transfers maar ook met de aanstelling van Reinder Vandersteene als keeperstrainer. Desondanks blijft de club verder werken aan de uitbouw en met het aantrekken van Wouter Fontaine als scheidsrechter willen we ook zo iets meer op het voorplan komen. Wouter was vroeger actief speler binnen de ROSC en zal nu onze club vertegenwoordigen als nationale scheidsrechter. We hadden een gesprek met Wouter.

Hoe ben je in de waterpolo sport terechtgekomen?

Na een korte periode in het competitiezwemmen ben ik rond mijn 15e beginnen spelen bij BZK waar ik vrij snel mijn draai kon vinden.

Met Brugge kon ik zo de promotie maken van derde tot eerste klasse. Dit verhaal was echter van korte duur want na degradatie het jaar erop zijn er enkele spelers gestopt en konden we geen vuist meer maken.

Toen heb je de overstap naar Oostende gemaakt ?

Dat klopt, we spreken over het jaar 2000 en ROSC was net kampioen geworden in derde klasse.

Hoe is deze overstap verlopen ?

Dit blijft tot op heden de beste beslissing die ik ooit kon nemen want de 5 seizoenen die volgden waren de beste seizoenen uit mijn carrière. Als nieuweling in tweede klasse speelden we dat jaar onmiddellijk kampioen. Na wat zoeken in het begin kon ik me opwerpen als een basisspeler binnen het team.

Ik heb er 5 prachtige jaren mogen beleven met enkel sportieve hoogtepunten.

Na een actieve waterpolo carrière heb je de overstap gemaakt van speler naar scheidsrechter, hoe verliep dat?

Toen de afstand naar Oostende niet meer te combineren viel met het werk heb ik nog enkele jaren in RZV gespeeld tot ik in 2008 de zwembroek aan de haak heb gehangen. In 2009 ben ik dan scheidsrechter geworden en dit seizoen maak ik terug de overstap naar ROSC.

Ik hoop er als scheidsrechter mooie jaren te beleven en mee te groeien met het jonge team die me altijd nauw aan het hart is gebleven.