De Royal Ostend Swimming Club nodigt de Belgische zwemclubs uit op haar 2de poging om de speedomeeting 2020 te organiseren!

Dat het een uitdaging wordt met al de geldende coronamaatregelen, is zeker maar we willen het proberen te doen voor de zwemmers!

 

Het wordt een driedaagse wedstrijd van vrijdag 2 oktober tot en met zondag 4 oktober 2020.

De wedstrijd gaat voor de laatste keer door in het stedelijk zwembad, adres: Koninginnelaan 1, 8400 Oostende.

 

Er wordt gezwommen in 50m bad met elektronische tijdsopname.

 

Voorprogramma

Hieronder vinden jullie het voorprogramma.

Voorprogramma Speedomeeting 2020

 

Inschrijven

De lenex om in te schrijven kan opgevraagd worden via Shirley Vanhaecke - shirley.vanhaecke@live.com.

 

We hebben geprobeerd een mooie wedstrijd te organiseren en hopen jullie dan ook te mogen begroeten op deze zwemmeeting.

aangeduide officials

richtlijnen officials

programma

wedstrijduitslagen:

Volledige uitslag vrijdag:

Volledige uitslag zaterdag:

volledige uitslag zondag

 

 

 

 


Beste zwemmers, trainers, afgevaardigden, sportsecretarissen,

 

Vrijdag heeft het schepencollege van Oostende een officiële GO gegeven voor onze speedomeeting!

Er zijn echter enkele voorwaarden/beperkingen.

We mogen publiek toelaten MAAR slechts 50 personen. Wie hiervoor een ticket wil bemachtigen, gaat naar onze website: www.ostendswimming.be

De toeschouwers moeten zich voorafgaand inschrijven zodat registratie verzekerd is. Na registratie krijgt de persoon een QR-code. Aan de kassa zal de QR-code gescand worden en krijgt de toeschouwer een polsbandje. Het bandje is slechts geldig per dagdeel (halve dag) inclusief finales.

De cafetaria zal gesloten zijn is niet toegankelijk.

Er mag geen publiek aan de ramen staan die uitgeven op het zwembad.

 

 

 

De zwemmers verblijven tijdens de wedstrijd niet in het zwembad zelf maar in het tentenkamp naast het zwembad. In de bijkomende richtlijnen kunnen jullie op een mooi uitgetekend plan zien waar zich dat bevindt. Ons oorspronkelijk idee om op het grasveld aan de achterkant van het zwembad te logeren, is niet goedgekeurd door stad Oostende dus hebben we nog een plan B moeten bedenken. Dit zorgt voor een grotere verplaatsing tussen tent-zwembad. We verwachten een duidelijk opvolgen van het wedstrijdverloop van de afgevaardigen/trainers/zwemmers zodat iedereen op tijd aan de oproepkamer zal zijn.

 

Met een megafoon zal thv het tentencomplex een oproep gedaan worden voor een bepaalde wedstrijd/reeks. Het is de bedoeling dat deze zwemmers zo snel mogelijk verzamelen en ze zullen dan doorgestuurd worden naar het zwembad. Het is belangrijk dat iedereen goed het circulatieplan bestudeert vooraf en dit ook duidelijk bespreekt met de zwemmers.

 

Het zou ook goed zijn dat je de zwemmers adviseert om warme kledij mee te brengen! Hopelijk zijn de weergoden ons gunstig gezind maar de vooruitzichten zijn momenteel niet schitterend (+/-15°C).

 

Wat het inzwemmen betreft, in bijlage vinden jullie terug wie op welk uur kan inzwemmen. Dit zal volgens een strak schema gebeuren. Als we willen dat iedereen de kans krijgt om in te zwemmen, is het belangrijk dat de zwemmers  op het aangegeven signaal vlug uit het zwembad komen, zich aankleden en zo snel mogelijk het zwembad verlaten. Pas dan mag de volgende groep binnen. Jullie vinden ook terug aan welke kant moet gestart worden om optimale spreiding van de zwemmers te garanderen. NEEM DIT AUB VOORDIEN GOED DOOR ZODAT ALLES VLOT VERLOOPT!

 

Een evenement organiseren zoals de speedomeeting is niet evident in coronatijden. We hebben veel regeltjes moeten opstellen… WE REKENEN OP HET GEZONDE VERSTAND VAN ALLE DEELNEMERS EN BEGELEIDERS. We vragen dus met aandrang dat jullie de BIJKOMENDE RICHTLIJNEN goed doornemen vooraf en jullie zwemmers grondig informeren! Als er inbreuken worden vastgesteld, heeft de kamprechter het recht om de wedstrijd stil te leggen en dat zou toch bijzonder jammer zijn voor de zwemmers. De regeltjes zullen er misschien voor zorgen dat er ingeboet wordt aan sfeer maar het voornaamste is in deze tijden toch dat ze eens kunnen racen op een wedstrijd en zo een tijd/limiet kunnen neerzetten.

 

Graag ook de richtlijnen doorsturen naar jullie aangestelde officials zodat ook zij op de hoogte zijn.

 

Vriendelijke groeten,

Shirley Vanhaecke, ROSC