Matchverslag 23/10: ROSC-ENLWP A


Zaterdagavond, 23 oktober, Zwembad Brigitte Becue. Deze avond stond er een sterke tegenstander tegenover het jeugdige Oostende.

La Louvière is al jaren een vaste waarde in de Superliga. Het moraal zat goed voor de Waalse ploeg na twee vlotte overwinningen tegen Tielt (11-4) en Wase (19-2).

Oostende begon de match met veel zelfvertrouwen na hun sterke match in Doornik (12-8). Kon de jonge ploeg standhouden?
De eerste periode begon goed voor de thuisploeg. Ze verdedigden een eerste man-meer van La Louvière sterk uit en konden in de tegenaanval een penalty versieren. Pepijn Wallijn knalde die genadeloos binnen: 1-0! Vol zelfvertrouwen kon Oostende nogmaals tegenprikken met een mooie man-meer via Bram Verschelde: 2-0! De periode eindigde met 2 tegendoelpunten via Numa Matthys en Yannick Leemans, eindstand eerste periode 2-2.


De tweede periode begon Oostende weer vol vertrouwen en vechtlust. Enkele fouten in de verdediging van de thuisploeg werden genadeloos afgestraft: een penalty en een tegendoelpunt voor La Louvière zette de bezoekers op 2-4. Oostende liet zich niet kennen en kon weer met een manmeer tegenprikken via Bram Verschelde: 3-4. Dit was jammer genoeg de laatste man-meer dat de thuisploeg kon verzilveren in de tweede periode. Pepijn Wallijn zette nog de 4-4 op het bord na een
knappe actie, maar net voor halftime kon La Louvière nogmaals scoren via Nicolas Goffin: einstand 4-5.


De derde periode verliep moeizaam voor de thuisploeg. Kort na de rust kon Pieter-Jan Wellecan de gelijkmaker binnenknallen: 5-5. Maar dit was de enige keer dat Oostende kon scoren in de derde periode. Wederom waren er vele kansen via man-meer situaties die niet werden verzilverd. La Louvière maakte daar het verschil: twee succesvolle man-meer situaties en een knappe aanval zorgde voor een eindscore in periode 3 van 5-8.


De laatste periode moest Oostende terugkomen. Dit werd extra moeilijk door nog twee tegendoelpunten van La Louvière: 5-10. Ook in de laatste periode kon Oostende hun man-meer situaties niet afwerken. Miel Vandaele en kapitein Tom Callebout zorgden nog voor 2 doelpunten: eindstand 7-10. 


Een sterke prestatie van de thuisploeg tegen een matuur La Louvière. De komende week zal weer hard gewerkt worden op training om minstens even goed te presteren thuis tegen Eeklo.

Doelpunten Oostende: Miel Vandaele (1), Bram Verschelde (2), Pepijn Wallijn (2), Pieter-Jan
Wellecan (1), Tom Callebout (1)


Verslag: Bram Verschelde