Aquafit

Aqua Fit is een matig intensieve core workout, ontworpen om de kracht, stabiliteit en uithoudingsvermogen te verbeteren van de spieren die je hele core ondersteunen, waaronder je buikspieren, bilspieren en rugspieren. Aquafit gaat verder dan enkel de buikspieren. Je core is belangrijk in het dagelijkse leven zoals bij bv. het optillen van een doos of het gaan zitten op een stoel. Dankzij je core gebeurt elke beweging op een gecontroleerde manier en verkleint het risico op blessures.  
(NIET op de wobbles)

Wanneer?

 • Maandag van 19.40 - 20.25u - Max. 50 deelnemers
 • Instructiebad, Zwembad Brigitte Becue - bodem 1,25m 

 

Aqua Dance

Zin om jouw woensdagavonden wat meer kleur te geven en ze swingend in te zetten? Je zal er geen spijt van krijgen! Aquadance impliceert een super leuke fitness-dans-workout waarbij je helemaal vergeet dat je intensief aan het sporten bent. Conditietraining en vetverbranding op Latijns-Amerikaanse opzwepende ritmes met hier en daar westerse dansmuziek? Sí, por favor! Danservaring is niet vereist, een danspartner evenmin, het is vooral veel fun en fiesta. Je kan dus elk moment inspringen en de lessen komen volgen. Bovendien hoef je ook niet te kunnen zwemmen want alles verloopt in het ondiepe water. Chicos y chicas, iederéén welkom!

Wanneer?

 • Woensdag van 19.00 - 19.45u - Max. 25 deelnemers
 • Instructiebad, Zwembad Brigitte Becue - bodem 1,25m                

 

 

 

Aqua Circuit/Aqua-Pilates

10-beurtenreeksen : de ene week wordt er Aqua Pilates gegeven, de week erop is het Aqua Circuit, dan weer een weekje Aqua Pilates en de week erna terug Aqua Circuit, ….

Aquapilates is een training in het water waarmee je werkt aan je lichaam en je geest. Tijdens deze les wisselen ontspanning/relaxatie en inspanning elkaar af. De focus ligt op het goed uitvoeren van de oefeningen. Je verlaat de les met een leeg hoofd, een gezond lichaam en nieuwe energie. Zennnnnnnnnnnnnnnn

Aqua-circuit : Heb je het stilaan gehad met al die verschillende "aqua" maar heb je toch zin in iets totaal anders? Welnu, kom onze nieuwste uitvinding gerust eens proberen! Het gaat van een stevige workout in de vorm van een circuittraining naar een serene maar toch spierverstevigende pilates tot een cardio-gerichte fietsles. En dat allemaal in het water! Mooi meegenomen, toch? Uiteraard verlopen alle lessen op aangepaste muziek en zijn alle voordelen van vederlicht sporten in het water ook nog steeds van toepassing! (Water biedt meer weerstand dan lucht: spieren moeten dus harder werken. Je spieren werken harder zonder dat je het beseft en het risico op blessures is nihil: een droomscenario, geef toe.)

Wanneer?

 • Opstart : 10 beurtenreeks vanaf woensdag 13 september 2023
 • Woensdag van 19.45 - 20.30u
 • Instructiebad, Zwembad Brigitte Becue - bodem 1,25m
 • Maximum 25 deelnemers

            

 

FIT ON AIR

FIT ON AIR is een matig intensieve TBW training (Total Body Workout of beter bekend als STABILISATIE OEFENINGEN) op een plank in het water. Eigenlijk net dezelfde oefeningen die we op dinsdagavond op het droge organiseren. Een combinatie training voor het hele lichaam waarbij je conditioneel en spierversterkend bezig bent. Het is de bedoeling om de kracht, stabiliteit en uithoudingsvermogen te verbeteren van de spieren die je hele core ondersteunen, waaronder je buikspieren, bilspieren en rugspieren en met als grootste uitdaging de plank waarop je je bevindt!

Wanneer?

 • Donderdag van 19.00u – 19.45u
 • Instructiebad, Zwembad Brigitte Becue – bodem 1,90m
 • Deze les start telkens met het bevestigen van de planken in het water
 • Maximum 20 deelnemers

 

Aqua Flow

De nieuwste fitness hype : YOGA OP HET WATER

Vergeet bikram yoga of ashtanga yoga. De laatste nieuwe hype is AQUA PHYSICAL oftewel : Yoga op het water! Omdat je probeert om je evenwicht te bewaren, worden je spieren veel dieper getraind dan bij een gewone yoga-sessie, waarbij je je meestal enkel richt op oppervlakkige spieren zoals de biceps. Niet verwonderlijk dat deze nieuwe yoga-versie ondertussen al het hele Verenigd Koninkrijk veroverd heeft en vanaf september dus nu ook bij ons!

Let wel : wegens hoog val-gevaar echter alleen geschikt voor waterratten

Wanneer?

 • Donderdag van 19.45u – 20.30u
 • Instructiebad, Zwembad Brigitte Becue – bodem 1,90m
 • Elke les eindigt met het opruimen van de planken
 • Maximum 20 deelnemers

 

 Overzicht Aqua

  Aquafit Aqua Dance Aqua Circuit/Aqua Pilates
Fit on Air Aqua Flow
Maandag 19.40 - 20.25u        
Dinsdag          
Woensdag   19.00 - 19.45u 19.45 - 20.30u    
Donderdag       19.00 - 19.45u  19.45 - 20.30u

  

 

TBW Stabilisatieoefeningen (1e les)

Even stilgezeten? Tijdens de TBW gaan we er samen weer tegenaan om je kracht en conditie weer op peil te brengen! Zowel boven- en onderlichaam worden aangesproken, alsook je buikspieren. Afwisselend wordt er gebruik gemaakt van gewichtjes, rekkers, fitnessbal en nog veel meer.

Wanneer?
Elke dinsdag van 19.00u – 19.45u: Beginnersles
Locatie?

Koninklijke Stallingen
Koninginnelaan 78
8400 Oostende

 

TBW Bootcamp (2e les)

Bij deze vorm van circuittraining wordt er een fullbodyschema doorlopen. Aan een flink tempo worden er meerdere oefeningen achter elkaar uitgevoerd en dat in groepsverband. Hierdoor word je niet alleen fitter en beter in shape, maar beleef je ook plezier terwijl je dit doet.Het is een toegankelijke manier van trainen, omdat het geen strikt instapniveau heeft.Een super workout met hoog fun-gehalte!

Wanneer?

Elke dinsdag van 20.00u - 20.45u: Gevorderden

Locatie?

Koninklijke Stallingen
Koninginnelaan 78
8400 Oostende

 

 

Overzicht droogtraining

  TBW Stabilisatieoefeningen TBW Bootcamp
Dinsdag 19.00u – 19.45u 20.00u - 20.45u

 

   

   Schrijf je meteen in!